Nieuws

Mijn naam is Ayşegül Karaca.

Na het behalen van mijn bachelor voor Logopedie heb ik op de acteursopleiding De Jaargang van Kemna Casting gezeten, waarin ik les heb gehad in alle falsetten van acteren, en op de acteursopleiding voor theater en televisie Le Pavegnon te Amsterdam. Deze opleiding heb ik verkort gedaan en heb gelukkig mijn diploma – acteren op het hoogste niveau, behaald. Yes. Tot slot heb ik de zangopleiding Complete Vocal Technique aan The Vocal Couch te Amsterdam afgerond.
 
Theater
Tijdens mijn studie Logopedie speel ik voorstellingen in het Hofplein theater te Rotterdam.
De voorstellingen gaan van opera’s tot familievoorstellingen. In 2012 draai ik één seizoen mee als vaste speler bij de jongerentheatergroep Young Stage waarin wij maatschappelijk educatieve voorstellingen spelen voor scholen met na afloop een – door ons gegeven – workshop (ik gaf de workshops zang en theater). Ook heb ik in verschillende producties gespeeld bij het Ken Theater te Rotterdam. Ik heb één schoolseizoen lang getoerd langs scholen met een educatieve voorstelling over het thema Pesten. Ik ben momenteel te zien in een muzikaal theatrale voorstelling ‘’Vreemde Gasten’’, wat gemaakt is mét, voor én door vluchtelingen door heel het land. Hierin worden verhalen verteld en liederen gezongen in verschillende talen. Het thema is gastvrijheid en voor het verhaal van de voorstelling is gebruik gemaakt van de Griekse mythologie Philémon en Baucis. In de musical #LuckyGirls ben ik te zien als één van de lucky girls, Yasmine
 
Zang
Na jarenlang veilig in mijn kamer te zingen durf ik vanaf 2008 mijn zangtalent
openbaar te maken. Zo heb ik al op verschillende podia gestaan, in het binnen én buitenland. In 2008 begon ik mijn stem te laten horen op een bruiloft in Turkije en heb ik in het Nieuwe Luxortheater gestaan met de RET Aardig Onderweg Award Gala.
Sinds 2014 ben ik als zangeres en workshopdocent aangesloten bij de Stichting Music Generations, waar zij als solist en in koorverband optreedt. Naast optredens verzorg ik, vanuit deze stichting, zangworkshops aan diverse doelgroepen en werk mee aan het project Talent4Gastvrijheid.
 
Film en televisie
In het jaar 2014 begint mijn filmcarrière. Ze speel in diverse korte films, waaronder Clan – de film die in het buitenland is genomineerd voor verschillende filmprijzen en enkele zelfs in de wacht heeft gesleept, korte film Trifle waarin ik de hoofdrol heb gespeeld en de kinderfilm Het Geheim van Sophia deel 2, als zuster Ella. Verder heb ik wat gastrollen mogen spelen in verschillende televisieseries, één daarvan B.A.B.S. Tot slot ben ik te zien in verschillende commercials als Eneco – Toon en in het buitenland vertoonde commercial van Dasty, een schoonmaakproduct.

Als je wat foto en beeldmateriaal wil zien van mij, neem gerust een kijkje op mijn website: www.aysegulkaraca.com

Zelf houd ik zou van dromen en fantaseren. In deze film kunnen alle kinderen in het ziekenhuis lekker wegdromen en fantaseren. Ze kunnen zelfs hun dromen beleven. Even weg uit de realiteit en niet bezig zijn met ziek zijn. Ik houd gewoon ontzettend veel van kinderen, ik ben zelf ook nog een groot kind hoor. Tevens word ik erg gelukkig als ik een lach op ieders gezicht kan toveren. Dit hoop ik door mijn rol als Zuster Ella voor elkaar te krijgen.

%d bloggers like this: